Optometristencentrum

Binnen het Optometristencentrum van Het Oogziekenhuis Rotterdam wordt zorg verleend door gespecialiseerde optometristen. Wanneer tijdens een afspraak met de oogarts blijkt dat de situatie van uw ogen stabiel is, kunt u naar dit centrum worden verwezen. Voor verwijzing naar het Optometristencentrum komen op dit moment bepaalde groepen glaucoompatiënten en bepaalde patiënten met een ziekte aan het netvlies in aanmerking. De oogarts geeft aan als u hiervoor in aanmerking komt.

De optometrist is binnen dit centrum het eerste aanspreekpunt van de patiënt. De optometrist heeft nauw contact met de oogarts en werkt in hetzelfde dossier. Wanneer het nodig is, wordt de patiënt weer met voorrang naar de oogarts verwezen.

Het Optometristencentrum bevindt zich in onze locatie aan de Haringvliet 72 in Rotterdam.

De optometrist

Een optometrist is een hbo-opgeleide oogspecialist. Optometristen kunnen vroegtijdig oogafwijkingen en oogziekten opsporen en bestaande ziekten controleren. Alle optometristen die werken voor Het Oogziekenhuis Rotterdam zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Dit houdt in dat ze regelmatig deelnemen aan cursussen, scholingen en congressen. Op deze manier blijft de optometrist op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en wordt de kwaliteit van zorg behouden.

Alle optometristen die werken binnen het Optometristencentrum, werken ook in Het Oogziekenhuis. Zij hebben veel werkervaring opgedaan bij meerdere specialistische afdelingen in Het Oogziekenhuis en zijn opgeleid door onze eigen oogartsen.

Het onderzoek binnen het Optometristencentrum

Tijdens een controle bij het Optometristencentrum, worden eerst een aantal vragen over uw gezondheid gesteld. Daarna voert de optometrist een aantal onderzoeken uit om te kijken hoe het met uw ogen gaat. Veelvoorkomende onderzoeken zijn het opmeten van de gezichtsscherpte, een oogmeting, een OCT-onderzoek, een meting van de oogdruk en een onderzoek met de spleetlamp (microscoop). Tijdens een spleetlamponderzoek wordt de voorkant en binnenkant (netvlies en oogzenuw) van uw oog bekeken. Soms worden hierbij druppels gebruikt waardoor uw pupil wordt verwijd. Daardoor kan de optometrist beter in uw oog kijken. Door deze druppels ziet u tijdelijk minder goed. Aan het einde van het onderzoek worden de resultaten met u doorgenomen.

Onze specialisten

Nieuws

Agenda