Spleetlamponderzoek

Met een spleetlamponderzoek bekijkt de oogarts nauwkeurig de buitenkant en binnenkant van uw oog. Van de oogleden tot de verschillende lagen van het hoornvlies en het glasvocht. Zo kunnen wij oogziektes zoals staar, glasvochtbloeding of netvliesloslating al vroeg ontdekken.

Wat is een spleetlamponderzoek?

Een spleetlamp is een lamp die een brede of smalle, felle lichtstraal geeft. Samen met een microscoop ziet de oogarts hiermee de voorste delen van uw oog uitvergroot. Met een spleetlamponderzoek kan een groot stuk van het oog goed onderzocht worden. Dit onderzoek wordt dan ook bij veel oogklachten gebruikt.

Spleetlamponderzoek in Het Oogziekenhuis Rotterdam

Een spleetlamponderzoek in Het Oogziekenhuis Rotterdam

Voor een spleetlamponderzoek maakt de oogarts de kamer donker. U zit achter de spleetlamp met uw kin op een steun. Het licht van de spleetlamp kan even fel zijn, maar is niet pijnlijk. Soms zijn pupilverwijdende oogdruppels nodig om de binnenkant van uw oog nog beter te kunnen bekijken.

Onze tips bij een spleetlamponderzoek

Door het druppelen met deze pupilverwijdende oogdruppels kunt u waziger zien. Wij raden u daarom aan om iemand mee te nemen die u naar huis kan brengen. Ook kunt u wat gevoelig zijn voor licht. Het is dan prettig om een zonnebril mee te nemen. Kan er op de dag van het onderzoek niemand met u mee? Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft ook een begeleiderservice.

Kwaliteit

44 medisch specialisten, 127.072 polikliniekbezoeken en 13.080 operaties in 2023
Patiƫnten geven een 8.8