Voor behandelingen waarbij u onder narcose (volledige verdoving) gaat of als de arts dit voorstelt, wordt u een dag opgenomen op onze Verpleegafdeling. Dat noemen we een dagopname. Ook kunt u via de Acute Oogzorg (onze spoedeisende hulp) op de Verpleegafdeling terecht komen. Soms moet u meerdere dagen blijven. Dit heet een klinische opname.
Hoe werkt de Verpleegafdeling van Het Oogziekenhuis?
Op de Verpleegafdeling zijn vierpersoons- en tweepersoonskamers voor mannen en vrouwen samen. Voor kinderen is er een speciale kinderkamer.
Bezoek voor patiënten die hier overnachten (klinische patiënten) is elke dag welkom tussen 14.00 en 20.00 uur. Patiënten die in het ziekenhuis liggen, mogen 1 bezoeker per patiënt per dag ontvangen. Bij een kind mag 1 ouder zijn.
De arts die u geopereerd heeft, bepaalt wanneer u naar huis mag. U krijgt dan een ontslaggesprek met de verpleegkundige. Zij geeft u alle informatie voor het herstel thuis. In verband met de coronamaatregelen mag uw begeleider helaas niet aanwezig zijn bij deze afspraak. Alleen 1 ouder van een kind mag aanwezig zijn of een tolk indien de patiënt geen Nederlands kan begrijpen.
De Verpleegafdeling vindt u op Schiedamse Vest 180 en is telefonisch bereikbaar op 010 401 76 79. Wordt u opgenomen voor een dagbehandeling? Meldt u zich dan bij balie 28 op de 2e etage.
Tijdens uw verblijf
Tijdens uw verblijf op verpleegafdeling wordt u de gehele dag begeleid door een verpleegkundige. De verpleegkundige is mede verantwoordelijk voor de eerste opvang van de patiënt op de verpleegafdeling, het opname- en ontslaggesprek.
Zodra u terug bent op de afdeling na de operatie, belt de verpleegkundige uw begeleider of contactpersoon.
"Op de Verpleegafdeling van Het Oogziekenhuis Rotterdam werken gespecialiseerde verpleegkundigen. Zij hebben een extra interne opleiding oogheelkunde gevolgd en weten dus alles van de zorg voor uw ogen."
Wat trekt u aan voor opname en operatie?
- schoongewassen, ruime en makkelijk zittende kleding (geen strakke spijkerbroek of coltrui);
- een T-shirt met korte mouwen. Zo kunnen wij uw bloedruk meten op uw bovenarm;
- zorg ook dat u ’s morgens gedoucht heeft en geen make-up, nagellak, kunstnagels, hennaversiering en oorbellen, piercings of andere sieraden draagt.
Wat neemt u mee bij een dagopname?
Om goed voorbereid te zijn op opname op de Verpleegafdeling is het handig om het volgende lijstje aan te houden:
- een overzicht van uw medicijnen dat niet ouder is dan 6 maanden. Ook als u nu geen medicijnen gebruikt. Dit overzicht kunt u gratis krijgen bij uw apotheek;
- uw (reserve)bril, leesbril en/of contactlenzendoosje;
- een schone set extra kleding. Uw kleding kan nat worden tijdens de operatie;
- laat waardevolle spullen en sieraden thuis.
Wat neemt u nog meer mee bij een langere (klinische) opname?
Behalve het lijstje hierboven neemt u ook mee:
- uw medicijnen voor een week, in het originele doosje;
- voldoende schone en makkelijk zittende kleding (nachtkleding, ondergoed, ochtendjas, badslippers of pantoffels);
- toiletspullen (kam, borstel, deodorant, tandenborstel, tandpasta en douchespullen). Handdoeken zijn op de kamer aanwezig;
- eventuele hulpmiddelen als uw stok, rollator of rolstoel.
Uw kind wordt geopereerd
Het is voor uw kind belangrijk om goed op de opname en de operatie voorbereid te zijn. Een kind vindt een ziekenhuisopname meestal spannend. Het is daarom heel belangrijk dat u uw kind eerlijk vertelt wat er precies gaat gebeuren en antwoord geeft op al zijn/haar vragen. In de folder kunt u meer lezen over de dag van de operatie van uw kind en hoe u en uw kind zich kunnen voorbereiden. Daarnaast vindt u hier ook een kleurplaat met een verhaaltje om (voor) te lezen over hoe Tammy (meisje van 5) de dag van de operatie in Het Oogziekenhuis beleeft.