Verpleegafdeling

Voor behandelingen waarbij u onder narcose (volledige verdoving) gaat of als de arts dit voorstelt, wordt u een dag opgenomen op onze Verpleegafdeling. Dat noemen we een dagopname. Ook kunt u via de  Acute Oogzorg (onze spoedeisende hulp) op de Verpleegafdeling terecht komen. Soms moet u meerdere dagen blijven. Dit heet een klinische opname.

Hoe werkt de Verpleegafdeling van Het Oogziekenhuis?

Op de Verpleegafdeling zijn vierpersoonskamers, hier worden de patiënten gemengd en verpleegd. Voor kinderen is er een speciale kinderkamer.

Bezoek voor patiënten die hier overnachten (klinische patiënten) is elke dag welkom tussen 14.00 en 20.00 uur. Patiënten die in het ziekenhuis liggen, mogen 2 bezoekers per patiënt per dag ontvangen. 

Tijdens de dag opname mag u 1 begeleider meenemen, tijdens de operatie wordt uw begeleider verzocht de afdeling te verlaten. Bij kinderen mogen er de gehele dag 2 begeleiders aanwezig, 1 van hen dient op de afdeling te blijven tijdens de operatie.

Indien u geen kennis heeft van de Nederlandse taal, is het verplicht een tolk mee te nemen.

De Verpleegafdeling vindt u op Schiedamse Vest 180 en is telefonisch bereikbaar op 010 401 76 79. Wordt u opgenomen voor een dagbehandeling? Meldt u zich dan bij balie 28 op de 2e etage.

Tijdens uw verblijf

Tijdens uw verblijf op verpleegafdeling wordt u ontvangen bij de balie. Gedurende de gehele dag wordt u begeleid door een verpleegkundige, dit wil zeggen van opnamegesprek tot aan ontslag. 
Zodra u na de operatie weer terug bent op de afdeling, belt de verpleegkundige uw begeleider en kan hij/zij naar de afdeling komen.

"Op de Verpleegafdeling van Het Oogziekenhuis Rotterdam werken gespecialiseerde verpleegkundigen. Zij hebben een extra interne opleiding oogheelkunde gevolgd en weten dus alles van de zorg voor uw ogen." 

De verpleegafdeling vindt u op Schiedamse Vest 180, u meld zich bij balie 28 op de 2e etage. Indien u telefonisch contact op wilt nemen met de verpleegafdeling, kan dit via het algemene nummer: 010-401 77 77

Wat trekt u aan voor opname en operatie?

 • schoongewassen, ruime en makkelijk zittende kleding (geen strakke spijkerbroek of coltrui);
 • een T-shirt met korte mouwen. Zo kunnen wij uw bloedruk meten op uw bovenarm;
 • zorg ook dat u ’s morgens gedoucht heeft en geen make-up, nagellak, kunstnagels, hennaversiering en oorbellen, piercings of andere sieraden draagt.

Wat neemt u mee bij een dagopname?

Om goed voorbereid te zijn op opname op de Verpleegafdeling is het handig om het volgende lijstje aan te houden:

 • een overzicht van uw medicijnen dat niet ouder is dan 6 maanden. Ook als u nu geen medicijnen gebruikt. Dit overzicht kunt u gratis krijgen bij uw apotheek;
 • uw (reserve)bril, leesbril en/of contactlenzendoosje;
 • een schone set extra kleding. Uw kleding kan nat worden tijdens de operatie;
 • laat waardevolle spullen en sieraden thuis.

Lees meer in de folder Dagopname

Wat neemt u nog meer mee bij een langere (klinische) opname?

Behalve het lijstje hierboven neemt u ook mee:

 • uw medicijnen voor een week, in het originele doosje;
 • voldoende schone en makkelijk zittende kleding (nachtkleding, ondergoed, ochtendjas, badslippers of pantoffels);
 • toiletspullen (kam, borstel, deodorant, tandenborstel, tandpasta en douchespullen). Handdoeken zijn op de kamer aanwezig;
 • eventuele hulpmiddelen als uw stok, rollator of rolstoel.

Lees meer in de folder Klinische opname

Uw kind wordt geopereerd

Het is voor uw kind belangrijk om goed op de opname en de operatie voorbereid te zijn. Een kind vindt een ziekenhuisopname meestal spannend. Het is daarom heel belangrijk dat u uw kind eerlijk vertelt wat er precies gaat gebeuren en antwoord geeft op al zijn/haar vragen. In de folder kunt u meer lezen over de dag van de operatie van uw kind en hoe u en uw kind zich kunnen voorbereiden. Daarnaast vindt u hier ook een kleurplaat met een verhaaltje om (voor) te lezen over hoe Tammy (meisje van 5) de dag van de operatie in Het Oogziekenhuis beleeft.

Lees meer in de folder Uw kind wordt geopereerd

Verhaaltje en kleurplaat over Tammy in Het Oogziekenhuis

Kwaliteit

44 medisch specialisten, 127.072 polikliniekbezoeken en 13.080 operaties in 2023
Patiënten geven een 8.8