Afdeling OK

Operaties van het oog die wat langer duren, ingewikkeld zijn of waarbij u voor een algehele verdoving (narcose) heeft gekozen, worden uitgevoerd op de grote operatiekamer. Afgekort noemen we dit de OK. Het Oogziekenhuis heeft meerdere OK's op het OK-complex. Operaties op de OK zijn bijvoorbeeld een hoornvliestransplantatie, een glaucoomoperatie of een netvliesoperatie.

Hoe werkt het?

Uw oogarts verwijst u door voor een behandeling die op de OK wordt gedaan. Vaak komt u voor de operatie eerst op het spreekuur van de Pre-operatieve Polikliniek. Hier ziet u de anesthesioloog en bepreekt u de verdoving tijdens, en de pijnstilling na de operatie. Met de verpleegkundige bespreekt u de operatie en al uw vragen hierover.

De dag van de operatie bereidt de verpleegkundige u voor op de operatie. Daarna rijdt zij u naar de OK. Als u weer helemaal wakker bent uit de narcose heeft u een afsluitend gesprek met de verpleegkundige. Vaak mag u kort daarna weer naar huis. Het is wel belangrijk dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen. Zelf mag u meestal niet autorijden die dag.

Voor een behandeling op de OK krijgt u een dagopname op onze Verpleegafdeling. Deze vindt u op Schiedamse Vest 180. Wordt u opgenomen voor een dagbehandeling? Meldt u zich dan bij balie 28 op de 2e etage.

Kwaliteit

6.700 operaties per jaar, 4 anesthesiologen, 4.300 algehele narcoses
Patiënten geven de behandeling op de OK het cijfer 8,7!

"Het operatieteam ziet iedere operatie als een vlucht in een Boeing: alles wordt dubbelgecheckt door het hele team. Een operatie op de OK van Het Oogziekenhuis Rotterdam is dan ook een van de meest veilige operaties."