Afdeling OK

Operaties van het oog die wat langer duren, ingewikkeld zijn of waarbij u voor een algehele verdoving (narcose) heeft gekozen, worden uitgevoerd op de grote operatiekamer. Afgekort noemen we dit de OK. Het Oogziekenhuis heeft meerdere OK's op het OK-complex. Operaties op de OK zijn bijvoorbeeld een hoornvliestransplantatie, een glaucoomoperatie of een netvliesoperatie.

Hoe werkt het?

Uw oogarts verwijst u door voor een behandeling die op de OK wordt gedaan. Vaak komt u voor de operatie eerst op het spreekuur van de Pre-operatieve Polikliniek. Hier ziet u de anesthesioloog en bepreekt u de verdoving tijdens, en de pijnstilling na de operatie. Met de verpleegkundige bespreekt u de operatie en al uw vragen hierover.

De dag van de operatie bereidt de verpleegkundige u voor op de operatie. Daarna rijdt zij u naar de OK. Als u weer helemaal wakker bent uit de narcose heeft u een afsluitend gesprek met de verpleegkundige. Vaak mag u kort daarna weer naar huis. Het is wel belangrijk dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen. Zelf mag u meestal niet autorijden die dag.

Voor een behandeling op de OK krijgt u een dagopname op onze Verpleegafdeling. Deze vindt u op Schiedamse Vest 180. Wordt u opgenomen voor een dagbehandeling? Meldt u zich dan bij balie 28 op de 2e etage.

Uw kind wordt geopereerd

Ook kinderen worden op onze OK geopereerd. Het is voor uw kind belangrijk om goed op de opname en de operatie voorbereid te zijn. Een kind vindt een ziekenhuisopname meestal spannend. Het is daarom heel belangrijk dat u uw kind eerlijk vertelt wat er precies gaat gebeuren en antwoord geeft op al zijn/haar vragen. In de folder leest u meer over de dag van de operatie van uw kind en hoe u en uw kind zich verder kunnen voorbereiden. Ook vindt u hier ook een kleurplaat met een verhaaltje om (voor) te lezen over hoe Tammy (meisje van 5) de dag van de operatie in Het Oogziekenhuis beleeft.

Lees meer in de folder Uw kind wordt geopereerd

Verhaaltje en kleurplaat over Tammy in Het Oogziekenhuis

Een kijkje in de OK

Een kijkje in de OK

"Het operatieteam ziet iedere operatie als een vlucht in een Boeing: alles wordt dubbelgecheckt door het hele team. Een operatie op de OK van Het Oogziekenhuis Rotterdam is dan ook een van de meest veilige operaties."

Kwaliteit

6.700 operaties per jaar, 5 anesthesiologen, 4.300 algehele narcoses
Patiënten geven de behandeling op de OK het cijfer 8,7!