Algemene oogheelkunde

Uw huisarts of de optometrist kan u als dat nodig is bij oogklachten doorverwijzen naar Het Oogziekenhuis Rotterdam. Als het om algemene klachten gaat zoals een pijnlijk oog, wazig zien of dubbelzien is het vaak nog niet duidelijk wat er aan de hand is. Dan komt u terecht op onze afdeling Algemene Oogheelkunde. Onze specialisten hier kennen het hele oog vanbinnen en vanbuiten. Na een oogmeting en verder onderzoek weten zij u snel meer te vertellen. Als dat nodig is kunnen zij u doorverwijzen naar een collega-oogarts in een van onze gespecialiseerde centra. Dat geeft een gerust gevoel.

Hoe werkt Algemene Oogheelkunde?

Met de verwijsbrief van uw huisarts of oogarts kunt u een eerste afspraak maken bij Het Oogziekenhuis Rotterdam. Wij vinden het erg belangrijk dat u goede oogzorg, zo dicht mogelijk bij huis vindt. Daarom werken wij samen met een aantal geselecteerde optometristen bij u in de buurt. Bij algemene oogklachten kan uw huisarts ook voor onderzoek naar een optometrist verwijzen. Zo bent u nog sneller geholpen. Heeft u plotseling erge klachten of worden uw klachten snel heviger? Dan is er de Acute Oogzorg: onze spoedeisende hulp bij oogklachten. Ook hier heeft u een verwijsbrief voor nodig. 

Het centrum Algemene Oogheelkunde vindt u op Schiedamse Vest 180. Heeft u hier een afspraak? Meldt u dan eerst bij de informatiebalie in de hal.

Onze specialismen en centra

Veel van onze oogartsen hebben zich extra gespecialiseerd in een deel van het oog zoals het hoornvlies of de oogleden. Of in een veelvoorkomende oogziekte als glaucoom of staar. Deze superspecialisten werken samen in teams of centra. Ook voor wetenschappelijk onderzoek naar de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden. Zoals in het KinderOOGcentrum. Door zo’n samenwerking, vaak ook met afdelingen van andere ziekenhuizen, bundelen we onze krachten optimaal. Zo heeft u de zekerheid dat u hier op de juiste plek bent voor de zorg van uw ogen.

Kwaliteit

44 medisch specialisten, 127.072 polikliniekbezoeken en 13.080 operaties in 2023
Patiënten geven een 8.8

Onze specialisten

Binnen het centrum Acute Oogzorg kunt u in principe geholpen worden door alle oogartsen (in opleiding) die werkzaam zijn binnen Het Oogziekenhuis Rotterdam. Kijkt u voor een overzicht op de pagina 'Onze specialisten'.

"Onze oogartsen zijn vaak ook topspecialist in een oogziekte of deel van het oog. U bent daarom bij ons altijd op de juiste plek voor de beste zorg."

Afspraak maken of verwijzen

Ziet u minder scherp of anders dan u gewend bent? Maak dan een afspraak bij uw huisarts of bij een optiekwinkel. Met een verwijzing van uw huisarts (en soms de optometrist) kunt u terecht in Het Oogziekenhuis Rotterdam voor meer onderzoek.

Bent u al in behandeling bij een oogarts in een ander ziekenhuis? Dan kan uw oogarts als dat nodig is een verwijzing regelen naar Het Oogziekenhuis Rotterdam voor een behandeling.

Afspraak maken Verwijzen