Dagcentrum

Komt u voor een staaroperatie? Of een plastische oogoperatie (oculoplastisch) zoals een ooglidcorrectie? Dan zien we u graag op ons Dagcentrum. Hier werken onze gespecialiseerde chirurgen met de modernste operatietechnieken en apparatuur. U bent dan ook in veilige handen. Op het Dagcentrum worden operaties gedaan onder plaatselijke verdoving. Dit betekent dat u dezelfde dag weer naar huis kunt. We raden u aan met een begeleider te komen, want u mag na afloop niet zelf autorijden of fietsen.

Hoe werkt het Dagcentrum?

Vanuit het Cataractcentrum, Orbitacentrum of de Oogziekenhuis Focuskliniek kunt u een afspraak op het Dagcentrum maken voor een operatie. Op de dag van de operatie meldt u zich bij balie 42 op de 4e verdieping. De verpleegkundige ontvangt u en neemt in het intakegesprek alles met u door. Er is hier ruimte voor al uw vragen. Bent u erg gespannen voor wat er gaat gebeuren? Dat geeft niets, de verpleegkundige stelt u graag gerust. De verpleegkundige bereidt uw oog ook voor op de behandeling. Bijvoorbeeld met een oogdruppel of een markeringspleister. Voor de operatie ligt u in een comfortabele operatiestoel waarmee u naar de operatiekamer (OK) wordt gereden. Na de operatie wordt u naar het Dagcentrum teruggebracht en heeft u een afsluitend gesprek met de verpleegkundige. 

Heeft u hechtingen die verwijderd moeten worden? Dan gebeurt dat na ongeveer een week op de poli-OK. Bekijk ook 'De reis door het ziekenhuis bij een staaroperatie.'

Het Dagcentrum vindt u op Schiedamse Vest 180. Heeft u hier een afspraak? Meldt u dan eerst bij de informatiebalie in de hal.

"Een staaroperatie op ons Dagcentrum is een van de veiligste operaties. We werken dan ook heel zorgvuldig met onder andere de time-outprocedure."

Kwaliteit

41 medisch specialisten, 126.547 polikliniekbezoeken en 13.382 operaties in 2022
Patiënten geven het cijfer 8.7

Nieuws

Agenda