Dagcentrum

Komt u voor een staaroperatie? Of een plastische oogoperatie (oculoplastisch) zoals een ooglidcorrectie? Dan zien we u graag op ons Dagcentrum. Hier werken onze gespecialiseerde chirurgen met de modernste operatietechnieken en apparatuur. U bent dan ook in veilige handen. Op het Dagcentrum worden operaties gedaan onder plaatselijke verdoving. Dit betekent dat u dezelfde dag weer naar huis kunt. We raden u aan met een begeleider te komen, want u mag na afloop niet zelf autorijden of fietsen.

Hoe werkt het Dagcentrum?

Vanuit het Cataractcentrum, Orbitacentrum of de Oogziekenhuis Focuskliniek kunt u een afspraak op het Dagcentrum maken voor een operatie. Op de dag van de operatie meldt u zich bij de balie op de 4e verdieping. De verpleegkundige ontvangt u en neemt in het intakegesprek alles met u door. Er is hier ruimte voor al uw vragen. Bent u erg gespannen voor wat er gaat gebeuren? Dat geeft niets, de verpleegkundige stelt u graag gerust. De verpleegkundige bereidt uw oog ook voor op de behandeling. Bijvoorbeeld met een oogdruppel of een markeringspleister. Voor de operatie ligt u in een comfortabele operatiestoel waarmee u naar de operatiekamer (OK) wordt gereden. Na de operatie wordt u naar het Dagcentrum teruggebracht en heeft u een afsluitend gesprek met de verpleegkundige. 

Heeft u hechtingen die verwijderd moeten worden? Dan gebeurt dat na ongeveer een week op de poli-OK. Bekijk ook 'De reis door het ziekenhuis bij een staaroperatie.'

Het Dagcentrum vindt u op Schiedamse Vest 180. Heeft u hier een afspraak? Meldt u dan eerst bij de informatiebalie in de hal.

Patiënten geven het Dagcentrum het cijfer 8,8!

 

"Een staaroperatie op ons Dagcentrum is een van de veiligste operaties. We werken dan ook heel zorgvuldig met onder andere de time-outprocedure."

Nieuws

Agenda

Op het moment hebben wij geen evenementen in de planning. Houd de website in de gaten voor nieuwe evenementen!