Hangende oogleden en wallen

Hoe uw oogleden staan is erg bepalend voor de uitdrukking van uw gezicht. Hangende oogleden of wallen onder uw ogen kunnen zorgen voor een vermoeid gezicht of een norse uitstraling. Soms heeft dit niet te maken met te weinig slaap. De huid rond uw oog of de spier in uw oog wordt namelijk slapper als u ouder wordt. Hierdoor kan uw ooglid gaan zakken of kunnen dikke wallen onder het oog ontstaan. Heeft u last van uw vermoeide uitstraling? Of heeft u zelfs klachten als hoofdpijn of slechter zien door omlaag hangende oogleden? Een professionele ooglidcorrectie in Het Oogziekenhuis Rotterdam kan dit snel verhelpen. U ziet er weer frisser, opgewekter en jonger uit.

Oorzaken van hangende oogleden en wallen

  • Het oog heeft een boven- en een onderooglid. Beide oogleden kunnen gaan hangen door een slapper wordende huid. Dit teveel aan huid noemen we dermatochalasis. Gelukkig kunnen onze oculoplastisch chirurgen snel de huid weer strakker zetten. 
  • Als de levatorspier in het oog slapper wordt, trekt deze het ooglid niet goed meer omhoog. Dit heet met een medische term ptosis van het ooglid. Onze ervaren chirurgen kunnen met een kleine operatie deze spier weer strakker zetten. 
  • Soms is ook de huid van het voorhoofd slapper geworden. Hierdoor zakt uw wenkbrauw naar beneden. Als uw wenkbrauw erg laag staat, kan het nodig zijn dit eerst te corrigeren. Alleen een correctie van de huid in uw bovenoogleden geeft dan niet voldoende resultaat. Van onze oogartsen krijgt u goed advies over de beste behandeling.

Klachten door hangende oogleden

Een overhangend ooglid kan vervelende klachten geven. Niet alleen verandert het uw uitstraling en blijft bijvoorbeeld make-up slechter zitten. Ook kan het meer moeite kosten uw oog goed te openen bij het zien. Klachten kunnen zijn:

  • zwaar gevoel van de oogleden;
  • vermoeide uitstraling;
  • vermoeide ogen;
  • dikke oogleden;
  • slecht zicht door een zakkend ooglid;
  • hoofdpijn.

Behandelen van hangende oogleden in Het Oogziekenhuis Rotterdam

Hangende oogleden door een verslapte huid of door een verslapte levatorspier kunnen verbeterd of zelfs helemaal verholpen worden met een ooglidcorrectie. In de Focuskliniek van Het Oogziekenhuis Rotterdam bent u daarvoor op de juiste plek. De oculoplastisch chirurgen zijn zeer ervaren oogartsen uit Het Oogziekenhuis. Zo kunt u gerust zijn dat er niet alleen gekeken wordt naar het meest natuurlijke resultaat. Ook is er altijd 100% aandacht voor de gezondheid van uw ogen. We hebben ieder jaar dan ook zeer veel tevreden patiĆ«nten en scoren hoge cijfers.  Wilt u ook graag weer een frisse uitstraling? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek.

Tip van de oogarts

Dr. A.D.A. Paridaens"Na de ooglidcorrectie is uw oog en huid nog een paar weken gevoelig. Draag daarom geen contactlenzen maar een bril. Bescherm uw ogen daarnaast goed tegen de zon om zichtbaarheid van de littekens en irritatie van de oogleden tegen te gaan."

Dr. A.D.A. (Dion) Paridaens

Passende behandelingen

Tijdens een eerste gesprek bekijkt een van onze oogartsen eerst goed welke ooglidcorrectie bij u het beste en natuurlijkste resultaat zal geven.

Onderzoeken

U kunt bij ons altijd eerst een adviesgesprek aanvragen. Dit onderzoek geeft u snel duidelijkheid over de beste en mooiste oplossing voor uw klachten.

Een foto maken
De oogarts zal een foto maken van uw ogen en gezicht.