Bovenooglidcorrectie bij dermatochalasis (bij volwassenen)

Heeft u hangende bovenoogleden? Dit is normaal bij het ouder worden. De huid en weefsels van uw oogleden worden dan vaak slapper. Deze te ruime huid noemen we dermatochalasis . Naast een minder fris uitziende blik kan dit klachten geven als minder zien, hoofdpijn of vermoeide ogen. Dermatochalasis kan ook op jongere leeftijd voorkomen. Bijvoorbeeld door erfelijke bouw of een ontsteking in de oogkas. Een bovenooglidcorrectie verbetert uw blik.

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Bij een correctie van het bovenooglid wordt de overtollige huid op uw ooglid verwijderd. Eerst wordt uw oog verdoofd met oogdruppels. Zo voelt u niets van het schoonmaken van de huid. Daarna tekent de oogarts de huid af. Na een aantal verdovingsprikken haalt de oogarts deze overtollige huid weg. Eventueel samen met onderliggend weefsel en vet. Er wordt een hechting aangebracht die na ongeveer een week wordt verwijderd. De operatie duurt zo’n 3 kwartier tot 1 uur. U kunt daarna weer naar huis.

Een bovenooglidcorrectie kan ook bij mannen veel verbetering van de uitstraling geven. Mannen hebben een andere plooi in het ooglid dan vrouwen. We zorgen er bij de operatie dan ook voor dat het ooglid deze mannelijke uitstraling blijft behouden. 

Een bovenooglidcorrectie in Het Oogziekenhuis Rotterdam

Voor behandelingen als een ooglidcorrectie kunt u terecht op het dagcentrum van Het Oogziekenhuis. Hier werken onze gespecialiseerde oculoplastisch chirurgen met de modernste operatietechnieken en apparatuur. Daarnaast is Het Oogziekenhuis Rotterdam dé expert in de zorg rond uw oog. U bent bij ons dus in veilige handen. 

De kosten voor een ooglidcorrectie kunnen soms (voor een deel) vergoed worden uit uw aanvullende zorgverzekering. Hiervoor moeten er wel duidelijke klachten zijn (medische indicatie). Uw oogarts kan deze goedkeuring voor u aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Vergoedt uw zorgverzekering de operatie niet? Dan kunt u toch bij ons terecht. De kosten voor de ooglidcorrectie betaalt u dan zelf. Voor deze operatie staan natuurlijk dezelfde ervaren oculoplastisch chirurgen voor u klaar. Lees meer over vergoeding van uw ooglidcorrectie.

Afspraak maken of verwijzen

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts (of in sommige gevallen van de optometrist)? Dan kunt u een afspraak maken bij Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Bent u al in behandeling bij een oogarts in een ander ziekenhuis? Dan kan uw oogarts als dat nodig is een verwijzing regelen naar ons ziekenhuis.

Afspraak maken Verwijzen

Betaalt u de behandeling zelf?
Bij Het Oogziekenhuis Rotterdam voeren wij ook ooglidcorrecties uit die niet (helemaal) door uw zorgverzekeraar worden vergoed. U kunt bij ons dan terecht zonder verwijzing van uw arts. Voor een afspraak hiervoor kunt u bellen naar 010 402 34 56.

Bezoek de pagina van Oogziekenhuis Focuskliniek

Kwaliteit

4 gespecialiseerde oogartsen, 10.514 polikliniekbezoeken en 1.290 operaties in 2022
Patiënten geven het cijfer 8.7

Nieuws

Agenda