Werken bij ons


Het Oogziekenhuis Rotterdam kenmerkt zich door innovatie, klantgerichtheid en kwaliteit. De patiënt en het reduceren van haar angst staan centraal. Met veel licht, transparantie en hedendaagse kunst proberen wij een gevoel van veiligheid voor de patiënt te creëren. En daarnaast natuurlijk ook een fijne werkomgeving voor onze medewerkers!

Vacatures

Regelmatig zijn wij op zoek naar innovatieve, enthousiaste en talentvolle medewerkers! Wil je graag aan de slag bij een innovatieve organisatie in een inspirerende omgeving? Hieronder vind je een overzicht van de actuele vacatures. Staat de functie die je zoekt er niet tussen, stuur dan een open sollicitatie naar de afdeling P&O. Daarnaast is het mogelijk om binnen Het Oogziekenhuis Rotterdam stage te lopen of een afstudeeronderzoek te verrichten. Ben je opzoek naar een leuke en uitdagende stage- of afstudeerplek? Stuur dan een sollicitatie met vermelding van je persoonsgegevens, opleiding, stage-/ afstudeeropdracht en stageperiode.

Voor een actueel overzicht van onze vacatures, kijk bij 'Vacatures'. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieprocedure

Bij alle sollicitaties op een vacature wordt binnen drie werkdagen een ontvangstbevestiging verstuurd. De sollicitatie wordt beoordeeld door de betreffende teamleider. Heb je geen ontvangstbevestiging ontvangen, neem dan gerust even contact met ons op. Door de beoordeling van de teamleider wordt duidelijk welke kandidaten uitgenodigd mogen worden voor een eerste sollicitatiegesprek en welke kandidaten afgewezen worden. Word je uitgenodigd voor een gesprek, dan neemt één van de medewerkers van de afdeling P&O telefonisch contact met je op, of je ontvangt een uitnodiging per mail.

Klikt het tijdens het eerste gesprek en wil ook jij verder? Dan krijg je een uitnodiging voor een eventueel tweede gesprek. In het andere geval beslist de adviseur P&O in overleg met de leidinggevende opnieuw over een afwijzing of het in portefeuille houden van je sollicitatie. Is na het tweede gesprek duidelijk dat we met elkaar verder willen, dan volgt nog een arbeidsvoorwaardengesprek met de adviseur P&O. Hierin worden onder andere afspraken gemaakt over het salaris, de arbeidsomvang en de datum waarop je in dienst treedt.

Medewerkers

Binnen Het Oogziekenhuis Rotterdam werken ongeveer 550 medewerkers en oogartsen. Dit maakt ons een relatief klein ziekenhuis. We werken in kleine teams en de lijnen met de teamleiders zijn erg kort. De sfeer is open en informeel. De structuur van het ziekenhuis is zichtbaar in het onderstaande organogram. Artsen en medewerkers werken multidisciplinair samen in de verschillende behandelteams.

De 550 medewerkers zijn overigens niet alleen werkzaam in Het Oogziekenhuis Rotterdam, maar ook binnen (één van de partnerlocaties van) Het Oogzorgnetwerk, de Oogziekenhuis Focuskliniek en het Rotterdams Oogheelkundig Instituut. Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam om de oogheelkundige zorg in Nederland te verbeteren. Binnen dit netwerk zijn onze medewerkers werkzaam op de poli Oogheelkunde van de Reinier de Graaf Groep, het IJsselland Ziekenhuis en het Franciscus Gasthuis.

De BIG-registratie

www.bigregister.nl

De Wet BIG maakt deel uit van een serie wetten rond de kwaliteit van zorg. De Wet BIG bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening en beschermt zorgvragers tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen van beroepsbeoefenaren. In de Wet BIG staat met dat oogmerk een aantal voorbehouden handelingen beschreven. Alleen bevoegde en bekwame beroepsbeoefenaren mogen deze handelingen verrichten.

De BIG-registratie van de binnen Het Oogziekenhuis Rotterdam werkzame professionals is, en wordt regelmatig, gecontroleerd.

Op de website van de Wet BIG kunt u zelf op eenvoudige wijze kennis nemen van het doel en de inhoud van de Wet BIG. Tevens vindt u daar antwoord op veelgestelde vragen.

Arbeidsvoorwaarden

Medewerkers van Het Oogziekenhuis Rotterdam vallen onder de CAO Ziekenhuizen. Daarnaast kennen we binnen het ziekenhuis een aantal speciale regelingen waardoor de arbeidsvoorwaarden zonder meer goed te noemen zijn.

Salaris
Naast een marktconform salaris ontvang je een eindejaarsuitkering (volgens de CAO) en 8,33% vakantietoeslag. Werk je onregelmatig dan ontvang je daarvoor een toelage bovenop je bruto salaris. Verder kent Het Oogziekenhuis Rotterdam een standaardvergoeding voor de reiskosten van het woon-werkverkeer.

Dienstverband
Een medewerker met een fulltime dienstverband bij Het Oogziekenhuis Rotterdam werkt gemiddeld 36 uur per week. In veel functies is het eveneens mogelijk om parttime of als oproepmedewerker aan de slag te gaan.

Verlof
Een fulltime werknemer heeft recht op 144 wettelijke vakantieuren en 57 PLB-uren per jaar (bij elkaar ongeveer 25 dagen) per jaar. Daarnaast is het mogelijk om aanspraak te maken op de wettelijk vastgelegde vormen van verlof, zoals zorgverlof en (onbetaald) ouderschapsverlof. Voor persoonlijke situaties kun je ook, uiteraard in overleg met je teamleider, gebruik maken van (onbetaald) verlof.

Extra's
Andere extra's die we aan onze medewerkers aanbieden zijn deelname aan het pensioenfonds en een collectieve ziektekostenverzekering.

CAO
Meer informatie over de inhoud van de CAO kun je vinden onder CAO.

Veel gestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn open sollicitatie?
Staat de functie die je zoekt niet tussen de vacatures dan kun je een open sollicitatie versturen. De P&O-adviseurs beoordelen je sollicitatie. Is sprake van een vacature, of wordt die op korte termijn verwacht, dan wordt de sollicitatie doorgestuurd naar de teamleider van de afdeling waar mogelijk interesse voor je sollicitatie bestaat. Zien zij ook mogelijkheden? Dan word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Wat moet ik doen als ik stage wil lopen binnen Het Oogziekenhuis Rotterdam?
Als je op zoek bent naar een leuke en uitdagende stage- of afstudeerplaats kun je een sollicitatie sturen naar de afdeling P&O. Vermeld hierin je persoonsgegevens, je opleiding, wat voor je stage wilt lopen en in welke periode je stage gaat lopen. Wij gaan vervolgens kijken welke mogelijkheden we je kunnen bieden. Binnen twee weken proberen we je meer duidelijkheid te geven over je verzoek

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met de afdeling P&O. Het secretariaat P&O is tijdens kantoortijden telefonisch te bereiken op nummer 010 - 401 77 16.

Correspondentieadres:
Het Oogziekenhuis Rotterdam
Afdeling Personeel & Organisatie
Postbus 70030
3000 LM  ROTTERDAM

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen