Correctie van huidteveel in de bovenoogleden


Bij u bestaat er een huidteveel in de bovenoogleden (dermatochalasis). Dit kan chirurgisch worden gecorrigeerd. Deze pagina informeert u over de aandoening, de operatie en de nazorg.

De diagnose

Huidteveel (dermatochalasis) in de bovenoogleden
Huidteveel in de oogleden wordt veroorzaakt door veroudering van de huid. De vezels in de huid verliezen hun elasticiteit en de huid wordt ruimer. Meestal verslapt tegelijkertijd ook het onderhuidse bindweefsel. Hierdoor kan het vet, dat zich normaal dieper in de oogkas bevindt, naar voren komen. Dit veroorzaakt volle oogleden of zwelling in de ooghoek aan de kant van de neus. Huidteveel komt zelden bij jonge mensen voor. Erfelijke factoren spelen dan een rol.

Verslapte spier in het bovenooglid (ptosis)
Soms verslapt ook de spier die het ooglid heft, waardoor de positie van de ooglidrand ten opzichte van het oog te laag wordt. Deze afwijking heet ptosis en wordt met andere operaties behandeld dan huidteveel.

Verslapte huid van het voorhoofd
Soms verslapt ook de huid van het voorhoofd. Hierdoor zakt de wenkbrauw naar beneden, waardoor het lijkt alsof er te veel huid in het ooglid aanwezig is. Wanneer de positie van de wenkbrauw veel te laag is, kan het nodig zijn dit eerst te corrigeren, omdat correctie van het huidteveel in de bovenoogleden dan onvoldoende resultaat levert.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen